The Dogparade

 Download de catalogus

button

Onze sponsors klik hier

Dogparade in uw stad?
Klik hier

Aanmelden veiling Klik hier

Wilt u de mogelijkheden bespreken om te sponsoren of marketing-partner te worden? Klik hier

Menno Baars mag dan bij het grote publiek vooral bekend zijn als schilder, cardioloog en societyfiguur, zijn talent overschrijdt grenzen en raakt aan alle kunstdisciplines. Het maakt Baars tot een kunstenaar die op ieder moment van zijn leven 'in wording' is, die zichzelf steeds vernieuwt, verandert en aanpast.

Als er al iets typerends voor het oeuvre van Menno Baars is, zijn het ongetwijfeld de heldere, vaak felle, kleuren en de dikke verflagen. Vanaf het begin schildert hij in simpele vormen en stevige duidelijke lijnen. Eerst vrijwel decoratief, maar al snel wordt zijn werk ontstuimiger en de figuratie minder duidelijk. Lijnen en vlakken worden in steeds heftigere bewegingen neergezet.

De voorstelling blijft echter nadrukkelijk aanwezig, maar zijn beeld neigt naar abstractie. Zijn expressie verandert van vorm, van verf op linnen naar mensenhuid, van luchtballon en vliegtuig naar muziek, schilderijen, grafiek, sculpturen, kunstprojecten.

Bijzonder

Al eerder schilderde Menno Baars voor een goed doel: in 2009 veilde veilinghuis Christie's 112 olifantsculpturen voor de Elephant Parade. Voor de beschilderde olifant van Baars werd maar liefst 30.000 euro neergelegd. De olifant van Baars hoort daarmee tot  de best verkopende sculpturen uit de Elephant Parade ooit.

Menno draagt ‘The Dogparade’ een warm hart toe maar is niet in de gelegenheid een bulldog te beschilderen. Daarom schenkt hij ons één van zijn schilderijen om mee te reizen met de roedel. www.mennobaars.nl

Bel 0655-732037 en steun kinderen met een energiestofwisselingsziekte!