The Dogparade

 Download de catalogus

button

Onze sponsors klik hier

Dogparade in uw stad?
Klik hier

Aanmelden veiling Klik hier

Wilt u de mogelijkheden bespreken om te sponsoren of marketing-partner te worden? Klik hier

Toos van Holstein maakt geen figuratieve schilderstukken in de zin dat de beschouwer een duidelijk verhaal voorgeschoteld krijgt. Er blijft altijd ruimte voor de vrije fantasie van de kijker en daarom kan haar werk ook beter als ‘figuurlijke kunst’ omschreven worden. 

Vooral wanneer deze oud docente esthetica het paletmes hanteert, worden beelden opgeroepen van zuidelijk Europa, het Midden- en Verre Oosten en het Amerikaanse continent.

Hiermee wordt een eigen wereld gecreëerd waarin elementen van oude en nieuwe culturen samensmelten. Haar kunstenaarsmotto ‘Art is travelling the mind’ voert zij uit in dromerige paletten met een verrassend helder beeld. Voor een prachtige film over Toos zie: https://www.youtube.com/watch?v=uxlhLl5WTXw&feature=youtu.be

Al een aantal malen is van Holstein genomineerd voor de jaarlijkse verkiezing van de Nederlandse 'Kunstenaar van het jaar' en ze exposeert regelmatig in galerieën in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk en de USA. www.toosvanholstein.nl

Over Cerby

"For me art is travelling the mind" is niet voor niets mijn lijfspreuk. Zo heb ik ook voor Cerby een hele reis afgelegd. Een reis in de tijd.

Die begon enkele tienduizenden jaren geleden bij de zogenaamde Venus van Willendorf.  Aan ons als kunstenaar was namelijk gevraagd in de beschilderde buldogs een eigen symbool van energie te verwerken. En voor mij is dat dit oude beeldje, de oermoeder. Daar waar het leven begint, daar waar voor het eerst  de energie van ouder naar kind wordt overgebracht . Ik laat het aan de kijker over uit te zoeken waar op Cerby die beeltenis van de oermoeder zich bevindt.

Mijn tijdreis voerde me verder naar de Griekse Oudheid. Naar de mythologie van de Grieken. En dan speciaal naar Charon, de Styx en Cerberus. De veerman Charon die in zijn bootje de zielen over de Styx naar de andere oever roeit, waar de gevaarlijke en woeste hond Cerberus de toegang naar het dodenrijk bewaakt. Dat bootje en het water zijn ook weer ergens in mijn Cerby verwerkt.

Maar Cerby zelf is het tegendeel van die woeste Cerberus. Hij is de vriendelijkheid zelve die iedereen een zo lang en zo gezond mogelijk leven toewenst. Die hoopt dat elk kind bescherming door liefdevolle ouders krijgt, die hoopt dat elk kind door het leven kan gaan als een dansende vlinder. De vlinder die na het ontpoppen weer zo'n symbool is van leven, van pracht en van energie.

Zo brengt mijn tijdreis me in het heden, bij The Dogparade. Dat mooie initiatief, dat ons doet beseffen dat niet elk kind de gelegenheid krijgt zo'n energieke vlinder te worden. Maar een initiatief dat ook het besef wakker maakt dat we daar met z'n allen iets aan kunnen doen. Ik hoop dat Cerby daar een bijdrage aan kan leveren.

"for me art is travelling the mind

Bel 0655-732037 en steun kinderen met een energiestofwisselingsziekte!