The Dogparade

 Download de catalogus

button

Onze sponsors klik hier

Dogparade in uw stad?
Klik hier

Aanmelden veiling Klik hier

Wilt u de mogelijkheden bespreken om te sponsoren of marketing-partner te worden? Klik hier

“Albert Niemeyers gecompliceerde portretten vormen het thema van zijn huidige werk ‘Revolutionaire Persoonlijkheden’. Wat opvalt, is dat hij zich vrijelijk laat beïnvloeden. Met een heel eigen barok geheel van stijlen (waaronder futurisme, kubisme) kiest hij zijn weg.

Historische figuren, schilderijen om de weg in te zoeken met een barokke rijkdom aan verwijzingen”, aldus Bertjan ter Braak.

“Zijn mixed media techniek biedt hem de mogelijkheden persoonlijkheden uit lang vervlogen tijden letterlijk uit hun cocon te bevrijden en er nieuwe personages van te maken. Dit biedt een boeiend schouwspel voor de kijker die het wezen van deze persoonlijkheden door de ogen van de kunstenaar  (her)ontdekt. Het op deze persoonlijkheden toegesneden kleurgebruik is beslist een eyeopener. Dat Albert Niemeyer daarnaast een tovenaar blijkt op het gebied van assemblages en daarmee zelfs Karel Appel in zijn betere jaren naar de kroon steekt, is een extra interessante bijkomstigheid”, aldus Frits Heiner.

Museum Jan van der Togt in Amstelveen, waar zijn werk in een overzichtstentoonstelling is gepresenteerd in 2012, heeft verschillende werken van Albert Niemeyer (1951) in de collectie. In Gemeentemuseum Den Haag is zijn werk te zien in het Miniatuur Museum . Daarnaast bevindt zijn werk zich in collecties van particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland.  www.albertniemeyer.com

 

Over Dada Dog

Educatief speelgoed, opwindbare energie. Dada Dog beeldt de energiestofwisselingsziekte uit in al zijn facetten.

Been rechtsvoor: cellen, enzymen, atomen, DNA, mitochondriën. Mechanica van het lichaam

Been linksvoor: grootste orgaan: huid

Been rechtsachter: bouwstenen, waterstof, zuurstof, koolstof, stikstof, calcium, fosfor, natrium, kalium, zwavel, chloride, magnesium, ijzer, spoorelementen

Been linksachter: veerkracht, elasticiteit

Energy4all: de ezel (op de staart) staat voor energie, kracht. Sinds de oudheid wordt de kracht van een ezel gebruikt als, lastdier, trekdier en als rijdier. Het symbool van energy4all is ook afgebeeld als een kookwekker: de tijd van leven is voor iedereen beperkt maar voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte in het bijzonder.

Opwindsleutel: de opwindsleutel (op de rug) maakt de DADA DOG tot speelgoed en staat symbool voor de hulp die van buitenaf die nodig is om beweging tot stand te brengen: de mens moet de sleutel opdraaien om de energie te genereren.

 

Bel 0655-732037 en steun kinderen met een energiestofwisselingsziekte!