The Dogparade

 Download de catalogus

button

Onze sponsors klik hier

Dogparade in uw stad?
Klik hier

Aanmelden veiling Klik hier

Wilt u de mogelijkheden bespreken om te sponsoren of marketing-partner te worden? Klik hier

Richard Smeets: 'Mijn leven wordt voor een groot deel bepaald door denken, niet bedenken, door zien in plaats van kijken en voelen in plaats van weten'. In grote lijnen is de kunstenaarsloopbaan van Richard Smeets (1955) tot nu toe in te delen in drie perioden; 1. De vrouw, 2. Indonesië en Maleisië en 3. Het Hollandse landschap.

Deze perioden tonen de ontwikkeling van een schilder die op reis weinig of geen schetsen maakt, maar de indrukken opslaat in zijn geheugen en later het werk verbeeldt op doek en op papier. Ervaring wordt herinnering, herinnering wordt droom en droom wordt materie in verf en kleur.

‘Wat Richard Smeets schildert beoogt pril te zijn, lentelijk, in staat van ontstaan. Ieder van zijn schilderijen richt een kwetsbaar, nog maar net uit het ei gekropen, maar ook niets ontziend voorjaar aan’ (Kunstbeeld, oktober 1985). Waar toen gesproken werd over lentelijk, kunnen we nu misschien beter spreken over herfstachtig. De meest recente schilderijen tonen het sobere en soms in sombere kleuren geschilderde Hollandse landschap; de horizon ontbreekt, het gaat alleen nog maar over "Denkend aan Holland" in de ruimste zin van het woord.

Richard Smeets heeft vele (inter)nationale tentoonstellingen gehad, onder andere in Amerika, Denemarken, Maleisië, Duitsland, Nederland en recent Turkije. www.richardsmeets.com

Bel 0655-732037 en steun kinderen met een energiestofwisselingsziekte!