The Dogparade

 Download de catalogus

button

Onze sponsors klik hier

Dogparade in uw stad?
Klik hier

Aanmelden veiling Klik hier

Wilt u de mogelijkheden bespreken om te sponsoren of marketing-partner te worden? Klik hier

De kunstenaars van 'the DOGPARADE'

Onze dank aan hen is groot!

Harold Aspers, woonde en werkte in steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven. Tegenwoordig werkt hij fulltime als kunstenaar vanuit zijn studio in de regio Eindhoven.

Iwaz is meester in puzzelen met complementaire kleuren. Hij maakt in zijn werk gebruik van het spanningsveld en balans tussen die kleuren. Vanuit zijn onderzoek naar het contrast staat rood altijd naast groen, geel altijd naast paars en blauw altijd naast oranje.

Hij noemt het antipodism. Afbeeldingen van een onbekende bron. Met een groot gevoel voor contrast transformeert hij dagelijkse thema’s naar brutale en vreemde maar prettig toegankelijke afbeeldingen. Zijn signatuur is altijd vrolijk en optimistisch.

Edelsmidjuwelier Marc Lange is sinds 2001 gevestigd in hartje Alkmaar. Zijn stijl is puur en origineel. Een mix van luxe en vrouwelijkheid met een vleugje brutaliteit. Traditionele edelmetalen als goud, platina en zilver maakt Marc modieus door ze te combineren met bijvoorbeeld titanium en zirkonium.

Menno Baars mag dan bij het grote publiek vooral bekend zijn als schilder, cardioloog en societyfiguur, zijn talent overschrijdt grenzen en raakt aan alle kunstdisciplines. Het maakt Baars tot een kunstenaar die op ieder moment van zijn leven 'in wording' is, die zichzelf steeds vernieuwt, verandert en aanpast.

Jean-Paul Marsman is één van de meest opvallende schilders van dit moment. Zijn werk wordt gekocht door o.a. verzamelaars, galeries, musea en bedrijven. De stad New York is een grote bron van inspiratie voor hem en daarom is Marsman hier vaak te vinden. Zijn werk wordt er ook met regelmaat tentoongesteld.

De Nederlandse kunstenaar Peter Diem (1945) schildert als een tornado, hij leeft zijn kunst. Krachtige schilderijen zijn de exponenten van zijn turbulente levensstijl! Vette, onverschrokken kleuren, dikke sappige verf en gewaagde sensuele lijnen zijn het kenmerk van zijn schilderijen.

Door het werk van Marianne Y. Naerebout loopt als een rode draad een sentiment van levensvreugde. Haar schilderkunst is instinctief en straalt een positieve stemming uit. De overvloed van effecten met primaire kleuren en vooral de beweging komen tot stand door alle indrukken opgedaan tijdens haar reizen.

Gerdine Duijsens en haar lyrisch expressionisme. Ze worden haast onder haar creatieve handen vandaan getrokken, haar trefzekere en onthullende inkijkjes in het rijke, lege leven van de partijtijgers, de receptie-verslaafden, de oesterslurpers en de borrelbabbelaars, die zij in al hun ijdelheid heeft geportretteerd.

Ted Noten (Tegelen, 18 december 1956) is ontwerper van tassen en sieraden, werkzaam in Amsterdam. Noten werd zeer bekend door zijn tassen en sieradenwaarbij allerlei voorwerpen werden ingegoten in blokken acrylaat.

Ger Eikendal wordt als fijnschilder gerekend tot de Noordelijke realisten. Zijn werk gaat over thema's met een maatschappelijk relevante inhoud. Dat kunnen complexe politieke theorieën zijn of algemene, alledaagse gebeurtenissen.

“Albert Niemeyers gecompliceerde portretten vormen het thema van zijn huidige werk ‘Revolutionaire Persoonlijkheden’. Wat opvalt, is dat hij zich vrijelijk laat beïnvloeden. Met een heel eigen barok geheel van stijlen (waaronder futurisme, kubisme) kiest hij zijn weg.

Astrid Engels woont en werkt in Huizen NH. Klassieke culturen, rituelen en verzonken patronen uit de oudheid zijn haar inspiratiebron zoals onder andere te zien in bovenstaand werk: Regendans Maya’s. 

Olivier slaagt erin zijn prachtig kleurgevoel en vitaal en bourgondisch joie de vivre rechtstreeks op het doek aan te brengen en dus ook rechtstreeks op de toeschouwer over te brengen. Die natuurlijk overkomende vaardigheid lijkt rechtstreeks uit het hart van de tube en van de kunstenaar te komen.

De moderne schilderijen van Fabian zijn kleurrijk, vrolijk en fantasievol. Elk kunstwerk is dan ook aanleiding tot vele ontdekkingen. Fabian onderscheid zich door middel van zijn eigen stijl met hele dikke lijnen acrylverf in een krachtige kleurstelling.

Pieter Pander werkt in de figuratieve traditie, maar zijn toets is in tegenstelling tot vele van zijn collega's vlot en schetsmatig. Slechts delen in de voorstelling worden uitgewerkt waardoor ze nadrukkelijker naar voren komen, vaak zijn dat de ogen van mens en dier.

Falyn is van origine afkomstig uit de mode wereld als ontwerpster bij een groot kleding merk. In 2005 heeft zij het roer omgegooid en besloten om haar hart te volgen en te gaan schilderen. Falyn schildert rechtstreeks uit haar hart, werkt vol overgave en passie, altijd op zoek naar nieuwe technieken die zij in haar kunst kan gebruiken.

Welkom in mijn wereld: Mundo Ben. Beleef mijn blootgeven in figuurlijke zin. Dat is wat mij drijft: nieuwe indrukken vertalen naar een voorstelling op doek.

GabyGaby is een multimedia-artiest bekend om zijn ongewone aanpak. Zijn wereld is een totale mix zonder grenzen. Voor GabyGaby is er geen scheiding tussen kunst en commercie en zijn werk verweeft kunst met design, merken met exposities en functie met intellect.

Richard Smeets: 'Mijn leven wordt voor een groot deel bepaald door denken, niet bedenken, door zien in plaats van kijken en voelen in plaats van weten'. In grote lijnen is de kunstenaarsloopbaan van Richard Smeets (1955) tot nu toe in te delen in drie perioden; 1. De vrouw, 2. Indonesië en Maleisië en 3. Het Hollandse landschap.

Hannes D’Haese is geïnspireerd door Karel Appel en beginnen met schilderen toen hij in aanraking kwam met de kunst en de kleuren van de Nederlander. Zijn zelfverklaarde missie: de wereld zegenen, zelfs bombarderen met zijn kleuren.

In Wouter Stips vrolijke wereld vol liefde, poëzie, vrijheid en geluk, ontdek je - op het tweede gezicht - een diepere laag met betekenisvolle momenten uit het leven. Stips schildert speels en filosofisch in een persoonlijke beeldtaal universele waarden met thema’s als dood, afscheid, geboorte, het mysterie van het bestaan.

Petra Hartman is bekend geworden door haar objecttassen en sieraden. Daarnaast maakt ze kleurige, vaak uitbundige schilderijen. Hartmans werk is Schräg; balancerend tussen diverse kunststromingen. Parallel hiermee ontwerpt ze ook haar even bizarre als betoverende sieraden.

Jacques Tange is inmiddels al 25 jaar fulltime werkzaam als beeldend kunstenaar. Zijn talent, alsmede de noeste arbeid en toewijding, werd in 2005/6 beloond met zijn uitverkiezing tot Kunstenaar van het Jaar. Hij bevindt zich daarmee in het bijzondere gezelschap van andere grootheden als Corneille en Henk Helmantel.

Toos van Holstein maakt geen figuratieve schilderstukken in de zin dat de beschouwer een duidelijk verhaal voorgeschoteld krijgt. Er blijft altijd ruimte voor de vrije fantasie van de kijker en daarom kan haar werk ook beter als ‘figuurlijke kunst’ omschreven worden. 

Jane Worthington is een gevestigd Europees industrieel designer. Zij heeft gewerkt voor o.a. Philips Design, Bang & Olufsen, KLM, Villeroy & Boch, Leolux en De Sede

Hoogeboom gelooft dat een van de grote voordelen van juwelier zijn is dat formaat belangrijk is: Size matters. De materiaalbeheersing wordt uitgevoerd op een kleinere schaal en geeft de kunstenaar vrijheid om te ontdekken.

Bel 0655-732037 en steun kinderen met een energiestofwisselingsziekte!