The Dogparade

 Download de catalogus

button

noa lees meer knop

Onze sponsors klik hier

Dogparade in uw stad?
Klik hier

Aanmelden veiling Klik hier

Wilt u de mogelijkheden bespreken om te sponsoren of marketing-partner te worden? Klik hier

Energiestofwisselingsziekte is een zeer ernstige stofwisselingsziekte. Iedere week worden, alleen al in Nederland, 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Het is een chronische en meestal progressieve ziekte. Veelal is er sprake van geleidelijke of snelle achteruitgang. Van de patiëntjes sterft 50% voor de leeftijd van 10 jaar, 75% wordt nooit volwassen.

Energiestofwisselingsziekte zorgt voor een verminderde aanmaak van energie in de lichaamscellen. Bij de kinderen zijn organen aangetast die veel energie verbruiken, zoals de hersenen, het hart, de lever en de spieren. Lopen, zitten praten of zelfs eten zijn vaak niet mogelijk. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen overlijden veel van deze kinderen voor het 10e levensjaar.

Geen medicijn
 tegen energiestofwisselingsziekte

Tot op heden is er geen medicijn voor handen om kinderen met een energiestofwisselingsziekte te behandelen of te genezen. Maar zonder medicijn is er voor deze kinderen geen toekomst.

Levenswerk Professor Jan Smeitink


Professor Jan Smeitink van het ‘Nijmegen Center for Mitochondrial Disorders’ heeft er zijn levenswerk van gemaakt om een medicijn te ontwikkelen. Inmiddels is het einddoel in zicht. Hoe eerder het medicijn er is, hoe meer kinderen deze ziekte kunnen overleven. Elk kind verdient immers een medicijn. 

Stichting Energy4All 

Hoofddoelstelling van de Stichting Energy4All is het inzamelen van geld om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten te financieren. Daarnaast hebben wij als doelstelling het onder de aandacht brengen van energiestofwisselingsziekten. 

 

 

Bel 0655-732037 en steun kinderen met een energiestofwisselingsziekte!