The Dogparade

 Download de catalogus

button

Onze sponsors klik hier

Dogparade in uw stad?
Klik hier

Aanmelden veiling Klik hier

Wilt u de mogelijkheden bespreken om te sponsoren of marketing-partner te worden? Klik hier

de vader van ‘The DOGPARADE’

Zijn kunst getuigt van emotie, passie, verdriet en geluk. Het is een eindeloos schouwspel waar iedere toeschouwer gewild of ongewild deel van uitmaakt. Hannes D’Haese; een bijzonder kunstenaar, met een groot hart die zijn werk belangeloos beschikbaar stelt aan kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Bekend van zijn enorme, kleurrijke diersculpturen, zoals olifanten en bulldogs. ‘Zomaar’ tien bulldogs  kreeg 'The DOGPARADE'. Hijzelf en diverse andere kunstenaars nemen de kwast te hand en geven hun eigen kleur aan de sculpturen. ‘The DOGPARADE’ is geboren!  

Kleurrijke kunstenaar

Hannes D’Haese is het tegenovergestelde van de klassiek geschoolde artiest. Geïnspireerd door Karel Appel is D’Haese beginnen schilderen toen hij in aanraking kwam met de kunst en de kleuren van de Nederlander. Net als deze beroemde Cobra artiest die beweerde “enkel wat verf op een doek te gooien”, verkondigt D’Haese dat hij nog nooit een kunstacademie van binnen heeft gezien; waarmee hij benadrukt dat je geen artiest kunt worden, maar dat artiest zijn in je moet zitten. Zijn droombeelden, daar draait het voor hem om, technieken en scholing werken te beperkend.

Men zou dit een provocatieve houding kunnen noemen, ware het niet dat hij zijn leven zou geven voor de liefde. Uit de liefde put hij duizenden ideeën. De liefde heeft van hem een zondaar gemaakt maar wel een gedreven zondaar, één vol emotie en passie. Zijn zelfverklaarde missie: de wereld zegenen, zelfs bombarderen met zijn kleuren. Zijn stijl wordt beschreven als abstract expressionisme, neigend naar action painting.

Op mentaal vlak leunt Hannes dicht aan bij de recentelijk overleden Simon Vinkenoog, niet zozeer bij zijn poëzie en woorden, maar meer bij Simons’ verlangen naar communicatie: dit eindeloze verlangen, aangewakkerd door een immens verlangen om het onbereikbare te bereiken.

Zijn geloof in de kunst

Hannes D’Haese wil kost wat kost de wereld redden. Kan kunst de wereld niet redden, eerder dan religie? Deze vraag houdt hem sterk bezig. Als een kind van zijn tijd heeft Hannes D’Haese de bedoeling om de wereld te veroveren. Nu de kerken leeg zijn heeft de wereld wanhopig nood aan echte solidariteit. Met zijn liefde, zijn passie en zijn kleuren, met zijn schilderijen en creatieve kisten wil Hannes een kunstpriester worden in de nieuwe sociale kunsttempel van de wijde wereld.

Met de belangeloze schenking van zijn sculpturen aan ‘The DOGPARADE’ geeft D’Haese aan dat hij de waarden Liefde, Kunst en Solidariteit ook nastreeft in het dagelijks leven. ‘The DOGPARADE’ is Hannes D’Haese zeer dankbaar voor zijn prachtige gift.

www.hannesdhaese.be

Bel 0655-732037 en steun kinderen met een energiestofwisselingsziekte!